20 Jan 19, 01:31 pre podne » Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?


Molim vas da se prijavite ili se registrujete.collapse

* Pogledajte još:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Autor Tema: Najbizarnija supa na svijetu: Papreno skupa, a pravi se od gnijezda ptica  (Pročitano 166 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Najbizarnija supa na svijetu: Papreno skupa, a pravi se od gnijezda ptica
« poslato: Jun 02, 2014, 06:11:13 posle podne »
Jedna od najbizarnijih supa na svijetu se pravi od gnijezda ptica zvanih “salangane”, a spada među najskuplja jela. Saznajte zašto je ovo jelo cijenjeno.

Objavljeno 30.05.2014

Jedna od najbizarnijih supa na svijetu se pravi od gnijezda ptica zvanih “salangane”, a spada među najskuplja jela. Saznajte zašto je ovo jelo cijenjeno.

O tim gnijezdima su stvorene fantastične priče. Najbliža je istini pretpostavka da su ova gnijezda napravljena od morskih algi i sokova za varenje ovih ptica.

Danas se zna da pljuvačne žlijezde salangana u doba parenja luče gustu, lepljivu tekućinu, koja sadrži devedeset posto azotnih sastojaka, nerastvorljivih u vodi.

Ove ptice svijaju svoja gnijezda na visokim, nepristupačnim stijenama i liticama duž obale Jave i drugih malezijskih ostrva.

Opširnije

You are not allowed to view links. You are not allowed to view links. You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2019, SimplePortal