24 Mar 19, 18:30 posle podne » Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?


Molim vas da se prijavite ili se registrujete.



collapse

* Pogledajte još:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Autor Tema: Nemojte baciti- Evo kako jednostavno možete iskoristiti stari hljeb  (Pročitano 482 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Nemojte baciti- Evo kako jednostavno možete iskoristiti stari hljeb
« poslato: Avgust 03, 2014, 09:36:42 posle podne »
Znate li koliko hljeba bacate u smeće? Mi znamo! Previše. Uzmite u obzir da je bačeni hljeb ujedno i bačeni novac. Sljedeći savjeti pomoći će vam da doskočite ovoj lošoj navici.






Odg: Nemojte baciti- Evo kako jednostavno možete iskoristiti stari hljeb
« Odgovor #1 poslato: Avgust 03, 2014, 09:38:00 posle podne »
Zamrznite ga

Hljeb u zamrzivaču može da izdrži i do tri mjeseca. Nakon što ga izvadite, premažite ga s malo vode ili ulja i zagrijte u rerni ili mikrotalasnoj. Korica će biti hrskava, a iznutra će biti topao i mekan. Ovo je idealno rješenje kad vam treba hljeb a obližnja pekara je zatvorena.



Odg: Nemojte baciti- Evo kako jednostavno možete iskoristiti stari hljeb
« Odgovor #2 poslato: Avgust 03, 2014, 09:38:44 posle podne »
Spremite musaku

Stari hljeb idealan je dodatak musakama s mesom, pečurkama i povrćem. Izrežite hljeb na šnite ili kockice, prelijte ga velikom čašom mlijeka i po njemu rasporedite tikvice, sir, pečurke, patlidžane, povrće ili meso. Prelijte prelivom od mlijeka, jaja i začina i pecite u rerni 30 minuta.



Odg: Nemojte baciti- Evo kako jednostavno možete iskoristiti stari hljeb
« Odgovor #3 poslato: Avgust 03, 2014, 09:39:28 posle podne »
Dodajte ga supi

Francuzi su od ovog dodatka napravili specijalitet. Nasjeckajte stari hljeb na kockice, osušite ih i dodajte u supu umjesto tjestenine.



Odg: Nemojte baciti- Evo kako jednostavno možete iskoristiti stari hljeb
« Odgovor #4 poslato: Avgust 03, 2014, 09:40:16 posle podne »
Napravite prezle

Domaće hljebne mrvice zdravije su i jeftinije od kupovnih. Stari hljeb zapecite u rerni dok se potpuno ne stvrdne i zatim ga izmrvite rukom, štapnim mikserom ili u blenderu.



Odg: Nemojte baciti- Evo kako jednostavno možete iskoristiti stari hljeb
« Odgovor #5 poslato: Avgust 03, 2014, 09:40:58 posle podne »
Ispecite bruskete

Stari hljeb bolji je izbor za ovo jelo jer bolje za sebe veže ostale sastojke od mekanog. Natopite ga maslinovim uljem i pospite željenim začinima i bijelim lukom. Zapecite ga u rerni i nakon toga na njega stavite isjeckani paradajz, pršutu, sir, salatu ili neki ukusan namaz.



 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2019, SimplePortal