19 Dec 18, 08:42 pre podne » Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?


Molim vas da se prijavite ili se registrujete.



collapse

* Pogledajte još:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Autor Tema: Kolači sa sirom  (Pročitano 12 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Kolači sa sirom
« poslato: Novembar 30, 2018, 11:46:07 posle podne »

Kora:

250 g svježega kravljeg  sira
350 g raženog brašna
200 g maslaca
100 g meda
1 kasika limunove korice
1 žumanjak
1 prašak za pecivo
prstohvat soli

Krema I:

400 g jabuka
50 g grožđica
1 limunova korica
1 limunov sok
mljeveni cimet

Krema II:

100 g šećera kristal
2 žumanjka
4 dl vode
1 puding od vanilije
2 dl tučenoga slatkog vrhnja

Priprema:

U brašno umiješajte prašak za pecivo i s maslacem narezanim na listiće koje dobro izmrvite , potom dodajte propasiran svježi sir, naribanu koricu limuna, žumanjak, so, med, te sve dobro izmiješajte. Ostavite tijesto da odstoji na hladnome mjestu najmanje 1 sat.

Za kremu treba jabuke ogulite, naribajte i prodinstajte  s maslacem, dodajte šećer, cimet, naribanu koricu i sok od limuna.
Kad se stvori krema, dodajte grožđice i ohladite.

Za kremu od pudinga, pomiješajte šećer i prašak za puding, dodajte 1 dl vode, 2 žumanjka i dobro izradite.
Slatko vrhnje i ostatak vode prokuhajte i u to ulijte pripremljenu smjesu i kuhajte dok ne dobijete gustu kremu.
Kuhanu kremu izlijte u drugu posudu, pokrijte tankom celofanskom folijom i ohladite.

Ohlađeno tijesto razvaljajte i njime obložite okrugli plići pleh za pečenje tako da su i rubovi obloženi.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu 15 – 20 minuta na 200 °C.

Pečeno tijesto premažite kašicom od jabuka, zatim stavite sloj ohlađene pudingove kreme i pokrijte slojem tučenoga slatkog vrhnja.




 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2018, SimplePortal