18 Jul 18, 04:35 pre podne » Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?


Molim vas da se prijavite ili se registrujete.



collapse

* *=

* Pogledajte još:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Autor Tema: Kaneloni punjeni piletinom  (Pročitano 412 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Kaneloni punjeni piletinom
« poslato: Oktobar 20, 2017, 08:12:24 posle podne »
Sastojci:

400 g pilećeg bijelog mesa
20 kanelona
1 glavica crvenog luka
150 g šampinjona
1 mrkva
50 g putera
2 kašike brašna
6 dl mlijeka, ulje
20 g parmezana
200 g kačkavalja
100 g kečapa
so

Priprema:

Pileće bijelo meso samljite ,crveni luk i šampinjone isjeći na kockice, a mrkvu izrendati na krupnije.
Na malo ulja propržiti crveni luk i mrkvu, a zatim dodati mljevenu piletinu te i nju kratko propržiti pa nastaviti jos dinstanjem dok meso ne omekša ,pa dodati šampinjone, začiniti po ukusu i dinstati dok gljive ne omekšaju.
Posebno u šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti i postepeno dodavati mlijeko i miješajte žicom dok se ne zgusne pa na kraju dodati parmezan i začine po ukusu.
U fil od mesa dodati tri ravne kašike bešamel sosa i promiješati.
Gotovim filom od piletine napuniti kanelone.
Vatrostalnu posudu nauljiti u i nju sipati polovinu bešamel sosa pa ga prelite kečapom pa odozgo staviti punjene kanelone.
Posuti ih rendanim kačkavaljem i preliti preostalim bešamelom i peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C /35 min.

You are not allowed to view links. You are not allowed to view links. You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login


http://i58.tinypic.com/ic65w8.gif

 

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal